Sült hús almás tormával és köményes burgonyával
Egy jó receptért általában nem kell a szomszédba menni, de most mégis átugrottunk a sógorokhoz, hogy egy remek ebédet főzzünk. Az összetevők számunkra sem ismeretlenek, de valahogy mégis sajátosan stájeres ízvilága lett a mai zöldséges húsételünknek.
- 3 sárgarépa
- 25 deka zeller
- 1 póréhagyma
- 50 deka sovány sertésnyak és borda (kicsontozott)
- borókabogyó és bors
- 3 kakukkfű
- 4-5 Stiele petrezselyem
- 75 deka burgonya
- só, bors, cukor
- 1 torma (kb. 25 g)
- 1 alma, 2 teáskanál citromlé
- 1 evőkanál olvasztott vaj, kömény
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk és megmossuk. A 2 sárgarépát, a zeller felét és a póréhagymát apróra vágjuk. Kb. 2 liter vízben elkezdjük főzni. A húst megmossuk, majd a fűszerekkel, fokhagymával és a gyógynövényekkel együtt a zöldségekhez adjuk, lefedjük és 1,5 órán át főzzük. Meghámozzuk, megmossuk és felnégyeljük a burgonyát. Forrásban lévő vízbe rakjuk kb. 20 percre. Kb. 1 liter húslevest leszűrünk, felforraljuk és a felét főni hagyjuk. A tormát és az almát meghámozzuk, majd apróra reszeljük és összekeverjük a citromlével. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
A maradék zöldséget vékony csíkokra vágjuk, hozzáadunk annyi húslevest, hogy elfedje őket, majd 5-7 percig forraljuk.A burgonyákat leöntjük és a forró olvasztott vajjal megpirítjuk. Sóval és köménnyel ízesítjük. A húst vékonyan felszeleteljük és a zöldségcsíkokkal és az alappal tálaljuk. A köményes burgonyával és az almás tormával gazdagítjuk.
Egy isteni almás-káposztás salátáért kattints ide!
Hozzászólás zárolva.