Sült kacsamell boros szilvával
Az ősz egyik jó része szerintünk az, hogy időnként megengedhetünk magunknak kicsit súlyosabb ételeket is. Ha pedig lúd (vagyis kacsa), akkor legyen kövér: társítsuk aszalt szilvával és borral!
Hozzávalók:
4 kacsamell, 5 deka kacsazsír, 6 gerezd fokhagyma, majoránna, só, 1 kiló szilva (lehet aszalt is, amit főzés előtt egy órán át hideg vízben áztatunk), 1,5 deci vörösbor, citromlé, 2 fahéjdarab, cukor.
Elkészítése:
a megtisztított kacsamelleket megtűzdeljük fokhagymával, besózzuk, majorannával bedörzsöljük, majd kizsírozott jénaiban – gyakran locsolgatva – piros-ropogósra sütjük. A szilvát körülbelül 10-15 percig főzzük a vörösboros vízben, amelyet citromlével, cukorral, fahéjjal ízesítünk. Levében hagyjuk kihűlni, majd a sülttel együtt tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.