Sütőben sült sonkás tészta
Ki állítja, hogy sonkás tésztát csak húsvét után lehet enni? Még mielőtt beront az ajtón a tomboló nyári hőség, készítsünk egy jellegzetesen magyar tésztát sonkából, sütőben.
Hozzávalók:
40 dkg kocka tészta
30 dkg főtt, füstölt sonka/tarja (persze nem sértődünk meg, ha ennél több adódik)
egy kevés olaj
tejföl
só
bors
Elkészítés:
Főzzük ki és szűrjük le a kocka tésztát. A füstölt húst vágjuk a lehető legapróbbra, nem tartom szentségtörésnek azt sem, ha késes betétű aprító segítségét hívjuk ehhez. 2 dl tejfölt keverjünk a sonkához, ha szükség lenne rá – bár nem valószínű -, sózzuk meg, de borsot adjunk neki tisztességes mennyiségben. Keverjük el a tésztával, szedjük kiolajozott tűzálló tálba, tetejére simítsunk tejfölt, és dugjuk 10 percre 200 fokra előmelegített sütőbe.
Hozzászólás zárolva.