Sütőtök leves Andi konyhájából
Pikáns fűszerek és egy kilónyi sütőtök. Mindössze ennyi kell egy őszi vitamindús és egészséges leveshez, amely még kellemesen át is melegít a hideg estéken. Andi konyhájából lestük ki a finomságot.
Hozzávalók:
- 1 kg szeletelt sütőtök,
- 1 teáskanál Himalája, só,
- fél mokkáskanál őrölt gyömbér,
- fél mokkáskanál őrölt szerecsendió,
- 2-3 gerezd fokhagyma,
- 1 evőkanál útifű maghéj,
- pirított tökmag
Elkészítés:
A tököt meghámozom, megmosom és felkockázom. Annyi vízben, amennyi ellepi, fölteszem főni a fűszerekkel és az apróra vágott fokhagymával. Mikor már puha, botmixerrel pürésítem, végül hozzáöntöm az útifű maghéjat is, és hagyom, hogy majdnem újra fölforrjon. Lezárom a lángot, és készen is van. Pirított tökmaggal tálalom.
Andi konyhájában találtuk ezt a nagyon egészséges és tökös levest!
Hozzászólás zárolva.