Sütőtökpite – mini kalória, maxi élvezet!
Ez egy igazi egészséges recept: alapanyaga a sokoldalú és vitamindús sütőtök, amelyet az alacsony glikémiás indexű xilit és a lassan felszívódó graham liszt egészít ki, még egészségesebbé téve a pitét. A hozzáadott gyömbér és fahéj pedig már a karácsony hangulatát előlegezi meg.
Hozzávalók
● 60 deka sült sütőtök
● 8 deka vaj
● 18 deka Graham búzaliszt
● 18 deka xilit
● 2 tojás
● 0,5 liter tej
● 0,5 csomag sütőpor
● 1 csipet só
● 1-1 kávéskanál őrölt gyömbér és fahéj
Elkészítése
A sütőtököt kis darabokra vágjuk, és 200 fokos sütőben nagyjából 1,5 óra alatt puhára sütjük. Miután kihűlt, leszedjük a héját, és villával összenyomkodjuk a belsejét. Egy nagy keverőtálban habosra keverjük a tojásokat a xilittel, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat. Összedolgozzuk a masszát a Graham liszttel, a sütőporral, a sütőtök pürével és a tejjel, végül hozzáadjuk a fűszereket is. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben vagy piteformában 200 fokon 30-35 perc alatt arany barnára sütjük. (Forrás: www.endokrinkozpont.hu)
● Hogy tudjál választani, milyen formájúra akarod sütni ezt a fogyókúrás sütőtökpitét, kétféle formát is ajánlunk: egy hagyományos tepsiformát, ez több színben is kapható, meg egy piteformát, mindkettő kerámiabevonatos.
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.