Facebook hozzászólás
9 118

Sváb sajtos galuska

Akár tetszik, akár nem, a nokedli az egyik legolcsóbb étel. Liszt és néhány tojás, ez még hó végén is akad a házban. Ha más is kerül hozzá, az csak hab a tortán.

Nokedli, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
4 db tojás
fél kg liszt
20-25 dkg sajt (trappista, ementáli)
fél liter tejföl
1 nagy fej hagyma
tenyérnyi szalonna
só, bors

Elkészítés:
A lisztből a tojásokkal és megfelelő mennyiségű folyadékkal (én mindig tejjel, annál jobb nokedli a földön nincs, mint amit csak tejjel kever az ember lánya, higgyetek nekem!) nokedlitésztát készítünk, a szokásos módon sós vízben kifőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsorgatjuk, és olajjal kikent jénaiba elkezdjük rétegezni: egy réteg nokedli – egy réteg reszelt sajt – egy réteg dinsztelt hagyma – egy réteg tejföl, amíg a hozzávalókból tart. Közben természetesen sózzuk, borsozzuk. A tetejére apróra vágott szalonnakockákat hintjük. 200 fokos sütőben 25 perc alatt sül készre.

Káposztás nokedli kolbásszal
Ez egy igen gyorsan, könnyen elkészíthető és olcsó étel, egészen különleges ízeket rejt. Próbálják ki, könnyen össze lehet ütni akár egy váratlan vendég érkezésekor is.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!