Sváb sajtos galuska
Akár tetszik, akár nem, a nokedli az egyik legolcsóbb étel. Liszt és néhány tojás, ez még hó végén is akad a házban. Ha más is kerül hozzá, az csak hab a tortán.
Hozzávalók:
4 db tojás
fél kg liszt
20-25 dkg sajt (trappista, ementáli)
fél liter tejföl
1 nagy fej hagyma
tenyérnyi szalonna
só, bors
Elkészítés:
A lisztből a tojásokkal és megfelelő mennyiségű folyadékkal (én mindig tejjel, annál jobb nokedli a földön nincs, mint amit csak tejjel kever az ember lánya, higgyetek nekem!) nokedlitésztát készítünk, a szokásos módon sós vízben kifőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsorgatjuk, és olajjal kikent jénaiba elkezdjük rétegezni: egy réteg nokedli – egy réteg reszelt sajt – egy réteg dinsztelt hagyma – egy réteg tejföl, amíg a hozzávalókból tart. Közben természetesen sózzuk, borsozzuk. A tetejére apróra vágott szalonnakockákat hintjük. 200 fokos sütőben 25 perc alatt sül készre.
Hozzászólás zárolva.