Facebook hozzászólás
506

Szalonnás cukkinirózsák – Jucus konyhájából

Kedvenc zöldségünk a cukkini, receptekből szinte kifogyhatatlanok vagyunk. Ezt a ricottás, sajtos, szalonnás finomságot nemcsak az íze miatt imádjuk. Egészen fantasztikus már a látványa is!

Fantasztikus, már a látványa is!
Fantasztikus, már a látványa is!

Hozzávalók:

  • 25 deka ricotta
  • 2-3 kanál vagdalt petrezselyem
  • 1/4 bögre parmezán
  • 1 tojás
  • 25 deka mozzarella
  • 100 ml kókuszolaj
  • 1 kanál olíva olaj
  • 2-3 levél bazsalikom
  • 3-4 cukkini hosszú szeletekre vágva
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2o deka baconszalonna felkockázva

Elkészítés:
18o fokra előmelegítjük a sütőt.
A ricottát, a petrezselymet, a tojást, a parmezánt, és egy morzsát összekeverjük, sóval, borssal megízesítjük.
A sütő edény oldalát és az alját megkenjük kókuszolajjal, és egyenletesen megszórjuk a morzsával. A tökszeleteket( megkenjük a ricottás krémmel, felgöngyöljük, és az edényben egymás mellé sorakoztatjuk, felállítva.Megszórjuk a bacon darabkákkal, a mozzarellával, és parmezánnal. Sütőbe rakjuk, és kb 1o perc sütés után fóliával letakarjuk, így még 2o percig sütjük. Levesszük róla a fóliát és még kb 1o percig pirosra sütjük. (Levet enged, de nem kell megijedni, mert kis idő után a morzsa felszívja.)

005-3cukkini-e1467914498725

 

 

Ez most a 10 legjobb cukkinis receptünk! Nekünk a harmadik a kedvencünk!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!