Facebook hozzászólás
473

Szalonnás-hagymás cukkini, mindenki kedvence

Ennek a nagyszerű egytálételnek két főszereplője van: a hagyma és a tökféle. A zöldséget szeretők egyik kedvence lesz, no meg a zöldségeseké is, akik ezek után majd rengeteget eladhatnak belőle… Kapós lesz!

Kép: sxc

Hozzávalók
1 cukkini
2 zsemle
2 tojás
2 deci tejföl
1 nagy fej hagyma
15-20 deka bacon
10 deka reszelt sajt
kevés olaj, tej
2-3 gerezd fokhagyma
petrezselyem
só, bors, ételízesítő

Elkészítése
A cukkinit ujjnyi karikákra felvágjuk, a magokat kiszedjük belőle, és enyhén fűszerezzük, majd egy kiolajozott közepes tepsibe vagy hőálló üvegtálba lerakjuk. A zsemléket apró kockákra vágjuk, kevés tejjel leöntjük, majd összekeverjük az egyik egész nyers tojással, a felaprított petrezselyemmel, az apróra vágott hagymával, a szétnyomott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, tehetünk bele egy kis ételízesítőt is, és végül, mint egy fasírtot, jól összedolgozzuk. A kapott masszából halmokat rakunk a cukkinikarikákra. A másik tojást belekeverjük a tejfölbe, ezt is ízesítjük, majd ráöntjük a tepsi tartalmára.
Mielőtt a sütőbe tennénk, megszórjuk apróra vágott húsos szalonnával, és sajtot reszelünk a tetejére. Közepes lángon pirosra sütjük. Köret nélkül is finom, de adhatunk hozzá krumplipürét, pirítóst vagy mártásokat.

Életforma-tippek

A tepsis sült zöldségekhez nagyon jók a kerámia sütőtálak. Szépek is, és pont olyan körülményeket biztosítanak a zöldféléknek, hogy szépen megsüljenek, de ne száradjanak ki. Mi mást ajánlanánk, ha nem egy ilyet? És csak 2290 forintba kerül.
Az Életforma Shopban ugyanez a tál más méretekben is kapható, de emellett másfajta sütőedényekből is bő a választék.

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!