Facebook hozzászólás
1 655

Szalonnás spanyol pite – a félórás tepsis vacsora

Nem az a kérdés, hogy miért spanyol, hiszen a hozzávalók miatt akár magyaros is lehetne. A lényeg, hogy egy piskótaszerű tésztaalapba minden finomságot beledobálva, egy nagyszerű, fél óra alatt elkészülő vacsorához juthatunk. Tuti, hogy nem egyszeri eseted lesz!

 

Hozzávalók:

  • 20 deka szalonna
  • 20 deka savanyú uborka
  • 20 deka sült paprika
  • 25 deka trappista sajt
  • 20 deka sonka
  • 4 darab tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 kanál liszt
  • 2 deci tejföl
  • 2 deci olaj
  • pici só

Elkészítés:
Apró kockára vágjuk a szalonnát, az uborkát, a pritaminpaprikát (amit egy picit előtte átsütünk), a sonkát és a sajtot is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, akárcsak a piskótánál, majd belekeverjük a tojások sárgáját, a lisztet, a sütőport, a két deci tejfölt, az olajat, a pici sót,és a felkockázott hozzávalókat. 18o fokon közepes fokozaton kb. 3o perc alatt elkészül.

Tipp: Én egy fél fej apróra vágott, és a paprikával együtt dinsztelt hagymával tuningoltam az eredeti receptet. Aki bírja a füstöltet, az egy kis felkockázott kolbászt is dobálhat a sonka és a szalonna közé.

A sonkás, sajtos palacsintát kipróbáltad már? Nah, az is nagy kedvencünk!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!