Szalonnás spanyol pite – a félórás tepsis vacsora
Nem az a kérdés, hogy miért spanyol, hiszen a hozzávalók miatt akár magyaros is lehetne. A lényeg, hogy egy piskótaszerű tésztaalapba minden finomságot beledobálva, egy nagyszerű, fél óra alatt elkészülő vacsorához juthatunk. Tuti, hogy nem egyszeri eseted lesz!
Hozzávalók:
- 20 deka szalonna
- 20 deka savanyú uborka
- 20 deka sült paprika
- 25 deka trappista sajt
- 20 deka sonka
- 4 darab tojás
- 1 csomag sütőpor
- 10 kanál liszt
- 2 deci tejföl
- 2 deci olaj
- pici só
Elkészítés:
Apró kockára vágjuk a szalonnát, az uborkát, a pritaminpaprikát (amit egy picit előtte átsütünk), a sonkát és a sajtot is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, akárcsak a piskótánál, majd belekeverjük a tojások sárgáját, a lisztet, a sütőport, a két deci tejfölt, az olajat, a pici sót,és a felkockázott hozzávalókat. 18o fokon közepes fokozaton kb. 3o perc alatt elkészül.
Tipp: Én egy fél fej apróra vágott, és a paprikával együtt dinsztelt hagymával tuningoltam az eredeti receptet. Aki bírja a füstöltet, az egy kis felkockázott kolbászt is dobálhat a sonka és a szalonna közé.
A sonkás, sajtos palacsintát kipróbáltad már? Nah, az is nagy kedvencünk!
Hozzászólás zárolva.