Szalonnás, újhagymás, sajtos nokedli
Mi lehet egyszerűbb egy pofonnál, akarom mondani, egy nokedlinél? Ha azt gondolod, hogy az egyszerű galuskából nem lehet csábító vacsorát varázsolni, tévedsz!
Hozzávalók 4 főre:
40 dkg liszt
1 nagy tojás
12 szelet bacon
4 szál újhagyma
15 dkg camembert sajt
3 nagy marék hántolt, sótlan tökmag
1-2 piros chili
olaj
só, bors
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük 1 tk sóval, beleütjük a tojást. Hozzákeverünk annyi vizet, hogy sűrű, de fakanállal még keverhető masszát kapjunk (nokedlitészta állagút), nem kell, hogy teljesen sima legyen. Egy nagyobb fazekat ¾-ig töltünk vízzel, felforraljuk, nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. Mikor a tetejére jöttek, egyszer-kétszer megkeverjük, majd leszűrjük. Hideg vízzel átöblítjük, míg lehűl, majd egy ek olajjal összeforgatjuk (így előre is el lehet készíteni). Közben egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a tökmagot, félretesszük.
A bacont felkockázzuk, az újhagymát karikákra vágjuk. Egy nagy serpenyőben vagy wokban kiolvasztjuk a bacon zsírját, 1 ek olajjal segíthetünk neki. Mikor elkezd a széle pirulni, hozzáadjuk a felkarikázott chilit és a hagymák nagy részét, egy kicsit félreteszünk díszíteni. Párszor megkeverjük, hozzáadjuk a nokedlit. Ezt is kis ideig pirítjuk, közben kis kockákra vágjuk a sajtot.
Megkóstoljuk a serpenyőben lévőket, ha kell, megsózzuk és alaposan megborsozzuk.
Beleszórjuk a sajtkockákat, többször átkeverjük, míg megolvadnak. Tálaláskor egy adag sajtos, baconös nokedlit tányérra szedünk, a maradék hagymával és a tökmaggal díszítve tálaljuk. Savanyúsággal az igazi!
Hozzászólás zárolva.