Szezámmagos csirkeszárnyak – szójaszósszal
Igazán gyors, és pikáns vacsora készülhet csirkeszárnyakból is. Most éppen mézben, szójaszószban hempergettünk, sütöttünk, és percek alatt elfogyasztottuk.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 1 kiskanál só
- 1 kiskanál őrölt bors
- 2 evőkanál liszt
- 1 deci szójaszósz
- 1 kanál cukor
- 1 kanál méz
- 1 kanál szezámmag
Elkészítés:
A csirkeszárnyakról levágjuk a felső részt. Mélyebb serpenyőben olajat öntünk (annyit hogy a húst ellepje) Só, bors, liszt keverékében belehempergetjük a húsokat(először a csontos részt, és a következő túrában a „combosabb” felső részt, majd ropogósra sütjük. Teflon serpenyőben összefőzzük a szójaszósz felét, a fele cukrot, a mézet, a szezámmagot és az első túra (csontos rész) sült húst beletesszük. Pár perc múlva megfordítjuk, mikor beszívta a szószt, levesszük a tűzről. Ugyanezt a folyamatot elvégezzük a felső részekkel is. Főt rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
Nagyon pikáns grillezett káposztasalátát is adhatunk hozzá!
Hozzászólás zárolva.