Szezámmagos saláta
Amilyen aprócskák a szezámmag magjai, élettani hatásuk annál jelentősebb. Kalciumban különösen gazdag, de más ásványi anyagoknak, így például káliumnak, foszfornak, magnéziumnak, vasnak is bőséges forrása.
Hozzávalók
1 doboz bébirépa
1 doboz csemegekukorica
25 dkg mélyhűtőtt brokkoli
10 dkg póréhagyma
1 citrom
2 evőkanál szezámmag
1 evőkanál mustár
2 evőkanál olívaolaj
folyékony édesítő
Elkészítés:
A brokkolit forró, sós vízben, újraforrástól 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük és lehűtjük. A szezámmagot teflon edényben világosbarnára pirítjuk. A póréhagymát megmossuk, és vékony karikára vágjuk. Salátás tálban a mustárhoz cseppenként hozzákeverjük az olajat, ízesítjük sóval, borssal, citromlével és édesítővel.
Hozzászólás zárolva.