Facebook hozzászólás
692

Szezámos kréker

Jön a jó idő, szívesebben mozdulunk ki otthonról, szaporodnak a baráti összejövetelek. Egy pohár bor vagy sör mellé remek kísérő ez a sós, szezámos keksz.

Szezámos kréker, Kép: flickr.com
Kép: flickr.com

Hozzávalók:
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg zabpehely liszt
5 dkg finomliszt
2 tk só
15 dkg vaj
12 dkg habtejszín
3 dkg szezámmag
egész mák a tetejére

Elkészítés:
A vajat összedolgozzuk a lisztekkel és a sóval, majd a többi hozzávalót is belegyúrjuk. Fél órára hűtőben hagyjuk pihenni. Lisztezett deszkán nyújtsuk a tésztát vékonyra, szórjuk meg szezámmaggal, nyomkodjuk is bele a tésztába a magokat. Vágjunk a tésztából csinos háromszögeket, melyeket 180 fokos sütőben max. 10 perc alatt pirosra sütünk.

Gazdagíthatjuk a tésztát szárított fűszerekkel is.

Házmester stangli
Nagyon jó vendégváró fogás is, ha pedig maradék főtt krumplink van, akkor különösen ó szolgálatot tesz ez a recept. Másnap reggelire a maradékot – ha lesz ilyen -, elpusztíthatja a család.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!