Szilvás cobbler
Angolszász süti, amit kanállal tálalunk. Nagyon finom, nálunk komoly sikere van mindig. Állítólag nagyon finom más gyümölccssel is, de még nem próbáltam. Akinek van tapasztalata írja meg nekünk!
Hozzávalók:
A gyümölcsös részhez:
Annyi szilva, amivel be lehet fedni egy 20 cm átmérőjű jénai vagy tortaforma alját
3 evőkanál cukor
1 teáskanál fahéj
4 evőkanál zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa
1 csomag vaníliás cukor
A tésztához:
20 deka liszt
10 deka vaj (amiből kicsit lecsípünk, hogy kikenjünk a tepsit)
2 evőkanál cukor
1 dl tejszín
1 tojás
1 csomag sütőpor
A lisztbe belemorzsoljuk a vajat (kézzel vagy robotgéppel, kinek hogyan esik jól), majd elkeverjük a tészta többi hozzávalójával. Félretesszük a kemény tésztát.
A tepsinket kivajazzuk, majd a magozott szilvával beterítjük az alját. Megcukorzzuk és fahéjjal is megszórjuk a gyümölcsöt. Eloszlatjuk rajta a morzsát, hogy az felszívja a szilva levét és ne a tészta ázzon el.
A gyümölcsre rákanalazzuk a kemény tésztát. A tetejét megszórjuk kristálycukorral.
200 fokos, előmelegített sütőben sütjük. Kb. fél óra kell neki.
Tejszínhabbal fenséges!
Hozzászólás zárolva.