Facebook hozzászólás
155

Szójás spagetti gorgonzolás mártással

A spagettit boltban is megvásárolhatjuk, de az otthon készített az igazi. A szója, mint tudjuk egészséges és könnyű, és a szójás spagetti gorgonzolás mártással pedig igazi csemege.Próbálja ki!

Elkészítési idő: 60 perc
Energiatartalom: 1 adag: 580 kcal

Hozzávalók 4 személyre:

Szójás spagetti gorgonzolás mártással

– 3 evőkanál étolaj
– ízlés szerint só
– 1 db tojássárgája
– 2 dkg tojás
– 10 dkg szójaliszt
– 40 dkg finom liszt

Gorgonzolás mártás

– 3 dkg parmezán sajt
– 10 dkg gorgonzola
– ízlés szerint őrölt bors
– ízlés szerint só
– 3 dkg vaj
– 6 adag szardellafilé
– 40 dkg fekete olívabogyó
– 5 dkg zeller
– 2 db paradicsom
– 1 db vöröshagyma
– 1 gerezd fokhagyma

Szójás spagetti gorgonzolás mártással

A spagettihez a kétféle lisztet gyúródeszkára szitáljuk, jól összekeverjük, felpúpozzuk, a közepébe mélyedést készítünk. Beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a tojássárgáját meg az olajat, és megsózzuk.
Középről kiindulva kezünkkel összedolgozzuk – szükség szerint kevés meleg vizet adva hozzá. Addig gyúrjuk, amíg a tészta sima és rugalmas nem lesz, majd fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük.

Ezután kinyújtjuk, széles csíkokra vágjuk, és a tésztagép spagettihengerén átnyomjuk. A tésztát bő, sós vízben fogkeményre kifőzzük, majd leszűrjük. Megtisztítjuk, és apróra vágjuk a vöröshagymát meg a fokhagymát. A meghámozott zellert keskeny csíkokra szeleteljük.

A paradicsomot forró vízbe mártjuk, a héját lehúzzuk, magvait eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. Az olívabogyót kimagozzuk és feldaraboljuk, a szardellafiléket szintén kisebb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát, a fokhagymát meg a zellert a vajon egy serpenyőben megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomkockákat, a szardellát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Végül a forró ragut, a tésztát és az olívabogyót jól elkeverjük. Rászórjuk a kisebb kockákra vágott gorgonzolát meg a parmezánt és 220 fokra előmelegített sütőben átforrósítjuk, amíg a sajt ráolvad.

Gorgonzolás mártás

A paradicsomot forró vízbe mártjuk, a héját lehúzzuk, magvait eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. Az olívabogyót kimagozzuk és feldaraboljuk, a szardellafiléket szintén kisebb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát, a fokhagymát meg a zellert a vajon egy serpenyőben megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomkockákat, a szardellát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!