Szójás spagetti gorgonzolás mártással
A spagettit boltban is megvásárolhatjuk, de az otthon készített az igazi. A szója, mint tudjuk egészséges és könnyű, és a szójás spagetti gorgonzolás mártással pedig igazi csemege.Próbálja ki!
Elkészítési idő: 60 perc
Energiatartalom: 1 adag: 580 kcal
Hozzávalók 4 személyre:
Szójás spagetti gorgonzolás mártással
– 3 evőkanál étolaj
– ízlés szerint só
– 1 db tojássárgája
– 2 dkg tojás
– 10 dkg szójaliszt
– 40 dkg finom liszt
Gorgonzolás mártás
– 3 dkg parmezán sajt
– 10 dkg gorgonzola
– ízlés szerint őrölt bors
– ízlés szerint só
– 3 dkg vaj
– 6 adag szardellafilé
– 40 dkg fekete olívabogyó
– 5 dkg zeller
– 2 db paradicsom
– 1 db vöröshagyma
– 1 gerezd fokhagyma
Szójás spagetti gorgonzolás mártással
A spagettihez a kétféle lisztet gyúródeszkára szitáljuk, jól összekeverjük, felpúpozzuk, a közepébe mélyedést készítünk. Beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a tojássárgáját meg az olajat, és megsózzuk.
Középről kiindulva kezünkkel összedolgozzuk – szükség szerint kevés meleg vizet adva hozzá. Addig gyúrjuk, amíg a tészta sima és rugalmas nem lesz, majd fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük.
Ezután kinyújtjuk, széles csíkokra vágjuk, és a tésztagép spagettihengerén átnyomjuk. A tésztát bő, sós vízben fogkeményre kifőzzük, majd leszűrjük. Megtisztítjuk, és apróra vágjuk a vöröshagymát meg a fokhagymát. A meghámozott zellert keskeny csíkokra szeleteljük.
A paradicsomot forró vízbe mártjuk, a héját lehúzzuk, magvait eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. Az olívabogyót kimagozzuk és feldaraboljuk, a szardellafiléket szintén kisebb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát, a fokhagymát meg a zellert a vajon egy serpenyőben megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomkockákat, a szardellát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Végül a forró ragut, a tésztát és az olívabogyót jól elkeverjük. Rászórjuk a kisebb kockákra vágott gorgonzolát meg a parmezánt és 220 fokra előmelegített sütőben átforrósítjuk, amíg a sajt ráolvad.
Gorgonzolás mártás
A paradicsomot forró vízbe mártjuk, a héját lehúzzuk, magvait eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. Az olívabogyót kimagozzuk és feldaraboljuk, a szardellafiléket szintén kisebb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát, a fokhagymát meg a zellert a vajon egy serpenyőben megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomkockákat, a szardellát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Hozzászólás zárolva.