Szőlős csirkemáj
Az egészséges, vasban gazdag májat nem csak a megszokott formákban lehet elkészíteni. Semmivel nem bonyolultabb, de annál különlegesebb ételt ajánlunk, ráadásul a szezon gyümölcsével, szőlővel.
Hozzávalók:
60 deka csirkemáj,
2 szál újhagyma,
2 deci vörösbor,
30-40 deka fehér és vörös csemegeszőlő,
3 evőkanál olívaolaj,
2 deka vaj,
2 evőkanál balzsamecet,
só, őrölt bors.
Elkészítése:
a szőlőszemeket félbevágjuk, kimagozzuk, a hagymákat vékonyan felkarikázzuk. A megtisztított csirkemájakat félbevágjuk, és az olajon hirtelen mindkét oldalukat megpirítjuk, majd aláöntjük a bort, és néhány percig pároljuk benne. Borsozzuk, majd melegen tartjuk. Egy serpenyőben a vajon üvegesre pirítjuk az újhagymakarikákat, majd hozzáadjuk a szőlőszemeket, és néhány percig együtt pároljuk. A májak mellé tálaljuk a mártást, párolt rizzsel vagy burgonyapürével kínáljuk.
Hozzászólás zárolva.