Facebook hozzászólás
283

Szőlős-mustos kacsamellek recept

A nyár végéhez kötődő kevés jó dolgok egyike, hogy beköszönt a szőlő szezonja. Nem csak magában finom, változatos ételekhez is felhasználható ez a gyümölcs.

Kép:sxc

Hozzávalók:

4 darab kicsontozott pecsenyekacsamell,

30 deka fehér és piros szőlőszem,

3 deci must,

1 teáskanál mustár,

2 gerezd fokhagyma,

só, őrölt bors.

Elkészítése:

a fokhagymát összezúzzuk, belekeverjük a mustba, hozzáadjuk a mustárt, sózzuk, borsozzuk. A kacsamellek bőrét kockásan bevagdossuk, majd a bőrükkel lefelé egy serpenyőben szép pirosra pirítjuk, majd megfordítjuk, és a másik oldalukat is elősütjük. Az elősütött húsokra öntjük a mustot, és a sütőben befedve 15-20 percig pároljuk. Ha kész, mellérakjuk a szőlőszemeket, egy pillanatra felforraljuk és tálaljuk.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!