Hozzávalók: 30 deka kimagozott csemegeszőlő, 30 deka túró, 2 tojás, 1 citrom leve, 1 csomag (6 lapos) réteslap, ízlés szerint porcukor, 1 vaníliás cukor, 5 deka vaj, 1 deci tejföl, 10 deka darált dió, olaj, 3 evőkanál szárazon pirított zsemlemorzsa.
Elkészítése: a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a tojások sárgáját és a reszelt citromhéjat habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, és finoman összedolgozzuk. Három réteslapot egy benedvesített konyharuhára helyezünk, olvasztott vajjal a két alsót vékonyan megkenjük, majd a lapok alsó részére csíkban a fele zsemlemorzsát lerakjuk. Rákenjük a túrótöltelék felét, majd erre a szőlő és a darált dió felét, és feltekerjük. A másik három réteslapot is hasonlóan megtöltjük. Enyhén kivajazott tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük olvasztott vajjal, és forró sütőben szép aranysárgára sütjük. Még melegen felszeleteljük, a tetejüket megszórjuk vaníliás porcukorral. Önállóan vagy vaníliafagylalttal kínáljuk.
A recept a Konyha&Fürdő magazin 2010/3. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.