Szupergyors ínyenc zöldborsó-krémleves
Nincs jobb, mint azzal a tudattal hazaérni, hogy hamarosan ilyen ínyenc zöldborsó-krémlevest ehetek grissinire tekert pármai sonkával, na meg egy kis fenyőmaggal, hogy ne legyen olyan szegényes.
Hozzávalók kb 4 főre:
500 g zöldborsó (zsenge, fagyasztottat használtam)
4 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
olívaolaj
só
bors
5 dl alaplé
Tejszínt lehet bele tenni, de annyira tökéletesnek éreztem, hogy nem akartam ezen az állapoton hígítani.
Tálaláshoz: fenyőmag (mennyisége nálam korlátlan, személyenként egy evőkanálnyival számolj)
1 csomag szárított sonka, személyenként 1-1 szelet
grissini (olasz száraz tésztarudacska)
Elkészítés:
A kockára vágott hagymát olajon megfuttatom, majd hozzáadom a borsót és felöntöm az alaplével.
Kb. 5 perc után hozzáadom a fokhagymát, sózom borsozom és puhára főzöm a borsót. Amikor jónak találom rúdmixerrel pürésítem. Egy száraz serpenyőben lassú tűzön megpirítom a fenyőmagot, majd tálalom a levest a fenyőmaggal, sonkával és a grissinivel.
Kata többi receptje blogján olvasható.
Hozzászólás zárolva.