KÓSTOLJUK MEG SZEKSZÁRDOT!
Szüreti nyitott pincék és Szemezgető
Nagy csatában vannak a magyarországi bortermelő vidékek, hogy vajon Villányban, Tokajban vagy Badacsonyban készül-e finomabb nedű. Szekszárd most megmutatja, ők mit gondolnak jó bornak.
Szeptember harmadik hétvégéjén a helyi borászok Szüreti Nyitott Pincékkel várnak mindenkit, aki szereti a jó bort és a finom ételeket.
Szeptember 17-20. között harminc pincészet ad lehetőséget arra, hogy bekukkantsunk a színfalak mögé és közben sorra ízleljük a jobbnál-jobb itókákat. Ugyanis a bor mellett lesz pálinka-kóstoló is, ahol zöldségpárlatokkal is megismerkedhetünk, de kínálnak majd különleges kávé- és borkoktélokat, saját készítésű gyümölcsleveket és természetesen mustot is. Jóféle ételekből se lesz hiány: van ahol pogácsával, máshol vaddisznópörkölttel, velős pirítóssal, halkolbásszal vagy éppen hamburgerrel alapozhatunk az iszogatás előtt, vagy közben.
A teljes programot a szekszardibor.com oldalon találod.
Ugyancsak ezen a hétvégén rendezik meg a Szüreti Szemezgetőt. Ez utóbbi a hagyományos szüreti napokat hivatott kiváltani, mert a tradicionális felvonulást a járvány miatt elmarad. A Szemezgető leginkább koncertélményeket ad majd olyan előadókkal, mint: Éliás Gyula Jr., Cimbaliband Gipsy Fusion, a Zenei utazás magyar és argentin tájakon című kamaraest, de lesz funky diszkó és gyerekkórus is a Vármegyeház udvarán.
Hozzászólás zárolva.