EGY ELRONTHATATLAN FOGÁS
Szűzérme baconköntösben
A sertés legnemesebb részéből, a szűzérméből rengeteg ízletes étel készíthető, arra azonban figyeljünk, hogy könnyen szárazzá válhat, ha nem megfelelően bánunk vele. Itt a bacon adja meg azt a pluszt, amit a szűzérme megkíván.
Hozzávalók 4 főre: 1 kg sertésszűz egyben, 25 dkg szeletelt bacon, só, bors, rozmaring vagy bazsalikom.
Vágjuk a sertés szűzérmét olyan 3 cm-es karikákra. Igen kevés zsír szokott a sertésszűzön lenni, de ha egy grammot sem bírunk elviselni, akkor vágjuk le őket. Ha hártyát látunk a húson, azt is óvatosan, a húst megkímélve távolítsuk el. Szépen tekerjük körbe őket a baconnal, és ültessük egymás mellé őket egy tepsiben. Előmelegített, 180 C fokos sütőben süssük 13-15 percig. Vegyük ki, és pihentessük 10 percet, közben sózzuk, borsozzuk, esetleg kevés rozmaringot vagy bazsalikomot is morzsolhatunk rá. Ne féljünk attól, hogy ennyi nem elég a húsnak, különben túlsütjük és cipőtalp lesz belőle. Így még kicsit rózsaszín marad a teteje, miközben omlóssá válik.
Köretnek adhatunk mellé párolt zöldborsót és krumplipürét, de steakburgonyával, vagy bármilyen zöldségkörettel is tálalható.
Hozzászólás zárolva.