Facebook hozzászólás
8 017

Tápióka puding – a laktózmentes desszert

A tápióka gyöngyöt tápióka keményítőből készítik el, és kiváló alapanyaga pudingoknak. Ez a desszert most glutén-, laktóz-, és tojásmentes.

 

A tápióka, más néven maniókagyökér Kép: wikipédia

A tápióka gyöngyöt kisebb és nagyobb gyöngyök formájában is lehet vásárolni, íze jól passzol friss gyümölcsökhöz, lekvárokhoz, olajos magvakhoz.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 35 gramm tápióka gyöngy
  • 16 gramm nyírfacukor
  • 3 deci laktózmentes tej
  • 1 rúd vanília
  • 10 deka szeder

Elkészítés:
A tápióka gyöngyöket 20 percre háromszoros mennyiségű vízbe áztatjuk. (Ez a lépés a nagy szemű gyöngyök használatánál különösen fontos.) Ezt követően leszűrjük és forró tejben folytonos keverés mellett kocsonyás állagúra sűrítjük. A puding sűrűségű masszához hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét és ízlés szerint édesítjük. Végezetül poharakba szedjük és friss gyümölcsökkel tálaljuk. (Forrás: www.allergiakozpont.hu)



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!