Tápióka puding – a laktózmentes desszert
A tápióka gyöngyöt tápióka keményítőből készítik el, és kiváló alapanyaga pudingoknak. Ez a desszert most glutén-, laktóz-, és tojásmentes.
A tápióka gyöngyöt kisebb és nagyobb gyöngyök formájában is lehet vásárolni, íze jól passzol friss gyümölcsökhöz, lekvárokhoz, olajos magvakhoz.
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 35 gramm tápióka gyöngy
- 16 gramm nyírfacukor
- 3 deci laktózmentes tej
- 1 rúd vanília
- 10 deka szeder
Elkészítés:
A tápióka gyöngyöket 20 percre háromszoros mennyiségű vízbe áztatjuk. (Ez a lépés a nagy szemű gyöngyök használatánál különösen fontos.) Ezt követően leszűrjük és forró tejben folytonos keverés mellett kocsonyás állagúra sűrítjük. A puding sűrűségű masszához hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét és ízlés szerint édesítjük. Végezetül poharakba szedjük és friss gyümölcsökkel tálaljuk. (Forrás: www.allergiakozpont.hu)
Hozzászólás zárolva.