Tarka rakott zöldség, nem csak vegáknak!
Hús nélküli remek ebéd vagy vacsora lehet ez a finom zöldségrakottas. Mindössze 275 kalóriát tartalmaz adagonként, így akár a fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják. Aki pedig nem tud hús nélkül élni, annak köretként ajánljuk!
Hozzávalók
1 kiló vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller és póréhagyma vagy kelbimbó és mangold)
fél csomag petrezselyem (lehet fagyasztott is)
13 deka friss ricotta
2 tojás
1 evőkanál vaj
frissen őrölt bors
1 teáskanál édes-nemes pirospaprika
só
Elkészítése
A sütőt 200 fokra felmelegítjük, közben a zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, durvára daraboljuk, és robotgépben finomra aprítjuk. A felaprított zöldségeket összekeverjük a petrezselyemmel, sóval, borssal és pirospaprikával.
A ricottát kikeverjük a két tojással egy pici sóval, borssal. A zöldséget beleforgatjuk, és az egészet egy hőálló üvegtálba öntjük. A kis darabokra vágott vajat elosztjuk rajta.
A rakottast a sütőben (középen, légkeverésesnél 180 fokon) körülbelül 45 percig sütjük, amíg a teteje szépen meg nem pirul.
Tipp: Fejes saláta és fehér bor illik hozzá.
További ínycsiklandó receptek itt!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.