Facebook hozzászólás
1 479

Tárkonyos malacleves

A tárkonyos malacleves igazán kitűnő menü szilveszterre, de újévre is. Mindenképpen szerencsés választás!

Tárkonyos malacleves, Kép: pixavay.com
Kép: pixavay.com

Hozzávalók:
60 deka vegyes malachús
10 deka húsos füstölt szalonna
1 dl tejszín
1 dl tejföl
1 csipet cukor
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 db babérlevél
néhány szem egész bors
1 teáskanál szárított tárkony
1 evőkanál liszt

bors ízlés szerint
citromlé
1 teáskanál tárkonyecet.

Elkészítése:

A malachúst felkockázzuk, a szalonna zsírját kiolvasztjuk, ezen pedig üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát. Beletesszük a húst, és néhány percnyi pirítás után felöntjük vízzel, hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket, a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a cukrot, belemorzsoljuk a tárkonyt, és puhára főzzük. Ha kész, a tejföllel és liszttel habarást készítünk, a forró levesből egy merőkanálnyit beleöntünk a habarásba, alaposan elkeverjük. Ezt a lisztes, tejfölös levet öntjük a levesbe, jól kiforraljuk, végül beleöntjük a tejszínt is. Pár perc forralás után citromlével, tárkonyecettel ízesítjük.

Rakott krumpli-másképp
Ha most egy különleges zöldséges egytál ételre vágysz, akkor ez éppen neked való. A “furcsaságát”, izgalmas ízvilágát éppen az alma és a gomba finom párosítása adja. Érdemes kipróbálnod!


https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!