Tavaszi darált húsos zöldségleves
A recept Szerbiából való, egy kedves ismerősömtől, ahol nagyon gyakran készítik ezt a finom krémes zöldséglevest. Egy kis marhahússal tettük izgalmassá és laktatóbbá. Bizonyára itthon is kedvenc lesz.
Hozzávalók:
• 30 deka karfiol
• 30 deka brokkoli
• 10 deka sárgarépa
• 1 darab zeller
• 1 darab póréhagyma (fehér rész)
• 20 deka cukorborsó
• 20 deka burgonya
• 30 deka darált hús (marha)
• 2 deci tejföl
Elkészítés:
A zöldségféléket nagyobb darabokra felszeleteljük és enyhén sós, vagy vegetás vízben megfőzzük, majd pürésítjük. Egy másik edényben pici zsiradékon megdinszteljük a darált húst, egészen a zsírjára sütjük. Összeöntjük a zöldséges pürével és a kívánt sűrűségig felöntjük vízzel. Rövid ideig főzni (amíg a darált hús meg nem puhul). Tálaláskor belekeverjük a 2 deci tejfölt, és petrezselyemzölddel díszítjük.
Tipp: Bár friss zöldségekből az igazi, de fagyasztott keveréket is vásárolhatunk, ha gyorsítani szeretnénk a műveletet. Én 1-2 gerezd fokhagymát azért még belecsempésztem, és pár csepp citrommal tettem pikánssá.
S hogy milyen desszertet ajánlunk a leves után? próbáld ki a legújabb sütés nélküli édességünket, a 3 pudingos keksz költeményt!
Hozzászólás zárolva.