Tavaszi tormás hús karcsúsodóknak!
Ez a kevés kalóriatartalmú fogás állítólag nagyon népszerű az osztrák sógorok körében. Aki az igazán könnyű, ám húsos ételeket szereti, annak többször is az asztalára kerülhet itthon is ez az igazán laza, tavaszi étek.
Hozzávalók
80 deka sovány sertéslapocka (csont és bőr nélkül)
15 deka karotta
15 deka sárgarépa
15 deka fehérrépa
15 deka zeller
fél póréhagyma
1 fej vöröshagyma
egy teáskanál kömény
egy kevés kakukkfű
1 babérlevél
só, bors
3 evőkanál ecet
fél szál torma
Elkészítése
A húst sóval, borssal, köménnyel, babérlevéllel ízesített bő hideg vízben feltesszük egészben főni, kis lángon. A zöldségeket és a hagymákat megtisztítjuk, a karottát, a sárgarépát, a zellert és a fehérrépát vékony csíkokra, a póréhagymát és a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk.
30 percnyi főzés után a húshoz tesszük a répa- és hagymaféléket, meg az ecetet, és az egészet lefedve puhára főzzük (még körülbelül 15 perc). Ha megfőtt, a húst kivesszük a léből, és felszeleteljük. A répafélékkel együtt szépen elrendezve, frissen reszelt tormával meghintve tálaljuk.
További ínycsiklandó receptek itt!
Hozzászólás zárolva.