Tejberizs helyett – quinoapuding!
A quinoa igazi szuper növény. Egészséges, kevés kalóriát tartalmaz, gluténmentes és még finom is. Szerencsére egyre több helyen kapható itthon is!
Hozzávalók
● 1 csésze quinoa
● 3 csésze kókusz-, rizs- vagy
mandulatej
● 1/4 csésze víz
● 1/4 csésze nyírfa cukor
● fél rúd vanília
● csipet só
● egy csipetnyi fahéj
● néhány kockára vágott eper
● apróra vágott pisztácia
Elkészítése
A quinoát szűrőben öblítsük át hideg vízzel. A tejet, a vizet, a cukrot, a vaníliát és a fahéjat egy közepes méretű lábosban keverjük össze, majd forraljuk fel. Ha fölforrt, keverjük bele a quinoát. Vegyük kicsire a lángot, és az edényt félig lefedve pároljuk körülbelül 30 percig, néhány percenként megkeverve. (Ha bőrösödik a teteje, semmi gond, keverjük tovább szorgalmasan!) Ha túl sűrűnek találjuk, még egy löttyintésnyi tejet adhatunk hozzá. Ha kész, merjük kis tálkákba. Tálaljuk kockára vágott eperrel (vagy más gyümölccsel) és pisztáciával.
● Minden tejes ételnél fontos, hogy az edény olyan anyagból legyen, hogy az aljához ne kapjon oda a tej. Ha pedig még más is van a tejben, ami odakaphat – mint most a quinoa, ez a sok-sok ásványi és tápanyagot tartalmazó dél-amerikai gabonaféle –, akkor még inkább indokolt az óvatosság.
De ha más méretű, színű, anyagú lábast szeretnél, biztosan találsz kedvedre valót az Életforma Shopban!
A quinoa mosásához pedig egy szép rozsdamentes acél szűrőt ajánlunk, 890 forintba kerül.
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.