Tejpite
A tejpite egyszerű, paraszti gyökerekkel rendelkező desszert, más népek konyháiban is megtalálhatjuk rokonait. Tulajdonképpen palacsintatésztát készítünk, csak a tojásk nem egészben, hanem különválasztva kerülnek a tésztába, amit aztán sütőben sütünk meg.
Hozzávalók:
1 l tej
40 dkg liszt
6 darab tojás
1 csomag vaniliás cukor
5 evőkanál cukor
csipet
só
margarin
Elkészítés:
A lisztet, tojássárgáját, a vaníliás cukrot, kristálycukrot, csipet sót a tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a fehérjékből vert kemény habot is. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Közepes nagyságú tepsit margarinnal kikenünk, beletesszük a masszát, eloszlatjuk, és 30 percig sütjük. A tésztájába szórhatunk ízlés szerint meggyet, vagy más, kedvünkre való gyümölcsöt. A kész tejpitét fogyaszthatjuk különböző lekvárokkal is.
Hozzászólás zárolva.