Facebook hozzászólás
1 597

Tejpite

A tejpite egyszerű, paraszti gyökerekkel rendelkező desszert, más népek konyháiban is megtalálhatjuk rokonait. Tulajdonképpen palacsintatésztát készítünk, csak a tojásk nem egészben, hanem különválasztva kerülnek a tésztába, amit aztán sütőben sütünk meg.

Tejpite, Kép: Fodor Emese
Kép: Fodor Emese

Hozzávalók:
1 l tej
40 dkg liszt
6 darab tojás
1 csomag vaniliás cukor
5 evőkanál cukor
csipet

margarin

Elkészítés:

A lisztet,  tojássárgáját, a vaníliás cukrot, kristálycukrot, csipet sót a tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a fehérjékből vert kemény habot is. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Közepes nagyságú tepsit margarinnal kikenünk, beletesszük a masszát, eloszlatjuk, és 30 percig sütjük. A tésztájába szórhatunk ízlés szerint meggyet, vagy más, kedvünkre való gyümölcsöt. A kész tejpitét fogyaszthatjuk különböző lekvárokkal is.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

GASZTRO

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!