Facebook hozzászólás
1 595

Tejpite

A tejpite egyszerű, paraszti gyökerekkel rendelkező desszert, más népek konyháiban is megtalálhatjuk rokonait. Tulajdonképpen palacsintatésztát készítünk, csak a tojásk nem egészben, hanem különválasztva kerülnek a tésztába, amit aztán sütőben sütünk meg.

Tejpite, Kép: Fodor Emese
Kép: Fodor Emese

Hozzávalók:
1 l tej
40 dkg liszt
6 darab tojás
1 csomag vaniliás cukor
5 evőkanál cukor
csipet

margarin

Elkészítés:

A lisztet,  tojássárgáját, a vaníliás cukrot, kristálycukrot, csipet sót a tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a fehérjékből vert kemény habot is. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Közepes nagyságú tepsit margarinnal kikenünk, beletesszük a masszát, eloszlatjuk, és 30 percig sütjük. A tésztájába szórhatunk ízlés szerint meggyet, vagy más, kedvünkre való gyümölcsöt. A kész tejpitét fogyaszthatjuk különböző lekvárokkal is.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!