Tejszínes őszibarack-krémleves
A gyümölcslevesek ízesítése általában nagyon hasonló, az ízüket azonban mégsem ez határozza meg, hanem az alapanyag aromája. Bár a bogyósokból készült levesek a legismertebbek, érdemes más gyümölcsökkel is próbálkozni. Az őszibarack az egyik, amit nem lehet kihagyni! Krémlevesként pedig egyenesen fenséges!
Hozzávalók
● 60 deka őszibarack
● 10 deka cukor
● 1 deka szegfűszeg
● 1 deka fahéj
● 1 citrom
● 2 deci tejszín
● 5 deka liszt.
Elkészítése
A kimagozott őszibarackot feltesszük vízben főni. A cukorral, citrommal, szegfűszeggel és fahéjjal ízesítjük, esetleg egy csipet sót is tehetünk bele. Ha a barack megpuhult, a tejszínbe jól elkevert liszttel – habarással – sűrítjük, és turmixgéppel összekeverjük. Hidegen tálaljuk.
● Mint minden levest, a gyümölcsökből készülteket is lehet tányérban és csészében is tálalni, egyformán gusztusos és szép így is, úgy is. Mégis, a krémlevesekhez talán jobban illik a csésze.
Most kétféle stílusút is ajánlunk. A színes kerámiacsészék kedvesek, rusztikusak, egy darab 490 forintba kerül. Választhatsz, hogy egyszínű készletet állítasz-e össze, vagy tarkát. A 6 darabos kerámiaszettből is van hasonló, de van kicsit bohókás is. A rozsdamentes acélállvánnyal együtt 2.490 forint az ára, így a tárolással sem lesz gondod!
Persze ezeken kívül az Életforma Shopban nagyon sokféle csészét és bögrét is találhatsz. Nézd meg!
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.