Téli káposzta
Imádom a savanyú káposztát, főleg ami a nagymamám hordójában készül, de a székely káposztát hamar megunom és zsíros kenyeret se ehet mindig az ember. A korhelyleves mintájára gerslivel házasítottam, a füstölt hús meg csak jót tehet egy téli ételnek, így az is került a receptbe. Az eredmény egy egyszerű és nagyon ízletes étel.
Hozzávalók:
fél kiló savanyú káposzta
2-3 szelet füstölt hús
2 marék gersli
1 fej vöröshagyma
olaj vagy zsír
A káposztát kinyomkodjuk, ha túl savanyú előbb meg is mossuk, majd 3-4 centis darabokra vágjuk. A hagymát felkockázzuk és a füstölt húst is falatokra daraboljuk. Kevés olajon vagy zsíron megsütjük a húst, majd kivesszük a lábasból és a helyére dobjuk a hagymát. Üvegesre pirítjuk, ha fűszeresen eszünk meg is borsozhatjuk. Ha puha a hagyma, akkor mehet rá a káposzta és a gersli, kevés vízzel felöntjük és lefedve főzzük. Amikor a gersli félig puha tegyük vissza a húsdarabokat is.
Tálaláskor tehetünk rá egy kanál tejfölt, de anélkül is kiváló.
Hozzászólás zárolva.