Tepsis-húsos télire
Télen sem kell lemondanunk a zöldséges ételekről. Pénztárcakímélő módban érdemes a káposztafélékkel próbálkozni. Ez a recept tartalmas és nagyon ízletes is!
Hozzávalók
● egy kilós karfiol
● egy hasonló súlyú kelkáposzta
● 40 deka darált pulykahús,
● 5 deka füstölt szalonna
● 10 deka reszelt sajt
● 2 tojás
● 1 fej vöröshagyma
● 2 deci tejföl
● fél evőkanál petrezselyemzöld
● só, őrölt bors, kakukkfű, zsálya ízlés szerint
Elkészítése
A rózsáira szedett karfiolt és a leveleire szedett kelt sós vízben ropogósra előfőzzük. A szalonnát felkockázzuk, egy lábosban kisütjük, majd a pörcöket kiszedjük. A hagymás összevágjuk, és a szalonnás zsiradékon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és készre pároljuk, pirítjuk.
A kellevelek felével kibélelünk egy kivajazott tepsit, rárakjuk a karfiolrózsákat, majd a kész darált húst. Befedjük a maradék kellevelekkel, rászórjuk a reszelt sajtot, majd leöntjük a tojásokkal elkevert tejföllel. Sütőben 20 percig készre sütjük.
● A tepsis kaják mindig nagyon finomak, ráadásul nem is bonyolult elkészíteni őket. Ez az összeállítás különösen ízes a kétféle zöldség, a szalonna, a darált hús garantálja. Igaz, emiatt egy kis előkészületet is igényel, mielőtt a tepsibe kerül. Ehhez ajánlunk egy praktikus kerámiabevonatos edénykészletet, a tűzhelyre és a sütőbe való edény is van benne. Az Életforma Shopban azért ezen túl is érdemes körülnézni, vannak akciók és újdonságok is!
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.