Facebook hozzászólás
206

Tepsis karfiol, Sajtos-gombás töltött cukkíni, Zöldséges tál

Egyszerű, laktató és egészséges egytálételek sok zöldséggel                  

Sajtos-paradicsomos-sonkás tepsis karfiol

Hozzávalók: 1 kiló karfiol, 20 deka sonka (lehet főtt füstölt sertéstarja), 20 deka mozzarella, 20 deka paradicsom, 5 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, 5 deka vaj, ízlés szerint só.

Elkészítése: a karfiolrózsákat citromos-sós vízben előfőzzük, majd egy kivajazott tűzálló tálba a felét lerakjuk. A sonkát (tarját) apróra vágjuk, a sajtot felkockázzuk, majd a sonkát és a sajt felét rászórjuk a karfiol tetejére. Rátesszük a maradék karfiolt, beborítjuk paradicsomszeletekkel, megszórjuk a maradék sajttal, és forró sütőben pirosra sütjük.

Pároltzöldséges tál

Hozzávalók: 25-25 deka zöld spárga, fehér spárga és zöldbab, 1 csomag hónapos retek, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor zöldpetrezselyem, 2 evőkanál snidling, 1 evőkanál balzsamecet, 3 evőkanál olívaolaj, ízlés szerint só, bors.

Elkészítése: a feldarabolt spárgákat és a zöldbabot sós vízben rövid ideig roppanósra megfőzzük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívát, majd 1-2 percre beletesszük a zúzott fokhagymát, a vékony csíkokra szelt retket és az apróra vágott snidlinget, végül a leszűrt spárgát és zöldbabot. Néhány perc alatt összepároljuk, sóval, borssal ízesítjük. Tálba rakjuk, majd összeforgatjuk a balzsamecettel és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Nem csak önálló fogásként, sült, párolt húsok mellé körítésként is tálalható.

Sajtos-gombás töltött cukkíni

Hozzávalók: 6 közepes cukkíni, 1 csomag metélőhagyma, 30 deka gomba, 1 evőkanál olívaolaj, 15 deka reszelt trappista, 1 tojás, só, bors.

Elkészítése: a félbevágott cukkínik belsejét kiszedjük, majd beletesszük őket egy kivajazott sütőedénybe, és 8-10 percig puhára pároljuk. Közben a metélőhagymát felkarikázzuk, az olíván enyhén átpirítjuk, hozzáadjuk a felszelelt gombát és a kiszedett cukkínibelsőt, majd néhány percig együtt pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást, a sajt felét, és megtöltjük vele a cukkíniket. Végül a maradék sajttal megszórjuk a tetejüket, és 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon, és pirosra süljön.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!