Tepsis rostélyossal hódíthatsz ma
Azt senki se kérdezze, hogy miért tepsis a neve, amikor nem is abban készült. A lényeg, hogy nagyon finom, és igazi különleges fogása egy szerelmes vacsorának. Garantált a siker, bárki is lesz a szakács. Fogást nem tudnak majd találni rajta. Vagy inkább mégis?
Hozzávalók
4 szelet (kb.16 dekás) rostélyos
3 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
néhány csepp Worchester szósz
15 deka sárgarépa
15 deka zeller
30 deka burgonya
2 kis fej hagyma
4 deci olaj
2-3 deci vörösbor
egy kevés kakukkfű
babérlevél
vágott petrezselyem, ecetes uborka
a tálaláshoz
Elkészítése
A rostélyos széleit bevagdaljuk, sóval, borssal és a szósszal ízesítjük. A megtisztított fokhagymát nagyobb darabokra vágjuk, a vöröshagymával ugyanezt tesszük, majd negyedeljük.
A sárgarépát, zellert, burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és feldaraboljuk körülbelül egyforma méretre.
Egy nagy edényben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hússzeleteket, majd mindkét oldalukat hirtelen elősütjük. Kivesszük az edényből és melegen tartjuk. A maradék zsiradékban megpirítjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert és a burgonyát, majd átesszük egy jól zárható lábosba. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, a babérlevelet és a bort. Beletesszük a húst, lefedjük, és kis lángon puhára pároljuk.
Egy tálra kiszedjük, elrendezzük, vágott petrezselyemmel és csíkokra vágott ecetes uborkával díszítjük.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.