Teriyaki csirke édesburgonya tócsnival
Szokatlan ízek, bár halványan talán az édeskés dominál, hiszen a teriyaki szósz is, és az édesburgonya is tagadhatalanul édes. Ellensúlyozhatjuk valami jó kis savanyúsággal akár.
Hozzávalók egyszemélyes adaghoz:
fél csirkemell filé
2 evőkanál teriyaki szósz (ázsiai termékeket áruló üzletben kapunk)
1 teáskanál Worchestershire szósz
1 evőkanál szójaszósz
szezám olaj a sütéshez
1 db édesburgonya
1 tojás
teljes kiőrlésű liszt
petrezselyemzöld
só
bors
Elkészítés:
A húst apró darabokra vágtam, majd meglocsoltam a teriyaki, a szójaszósz és a Worchestershire szósz keverékével, sóztam, borsoztam, pihentettem 15 percig. Közben az édesburgonyát meghámoztam, lereszeltem, összekevertem a sóval, és annyi lisztet adtam hozzá, hogy egy kicsit megkösse a masszát. Ezt is sóztam, megszórtam petrezselyemmel, majd egy kevés olajon lapos lepénykéket sütöttem belőle. Érdemes odafigyelni rá, mert könnyen megég.
Egy másik serpenyőben szezám olajon nagy lángon, kevés ideig pirítottam a csirkéket, az egész nem volt 5 perc sem. Ez a titka ennek az ételnek, hogy nem szabad sokáig sütni a húst, ha elég vékonyra vágtuk, 3 perc alatt átsül, de ahhoz tényleg nagy láng kell.
Hozzászólás zárolva.