EGY EBÉD A SZABADBAN?
Tippek és receptek a tökéletes piknikhez
Lassan vége a nyári hónapoknak, de ez semmiképp se tartson vissza attól, hogy piknikezz, ha még nem jutott rá időd. Ehhez adunk néhány tanácsot, amelyek segítségével neked is megjöhet a kedved egy kis időtöltéshez a szabadban, amely első randira, családi programhoz, vagy baráti találkozóhoz is remek program! Ráadásul hoztunk még néhány receptet is, amelyek kiváló kísérői lehetnek a
4. DE MIT EGYETEK?
Utoljára hagytuk a legfontosabbat: az ételeket és az italokat. Az italokat ajánlott előre lehűteni a fagyasztóban, így órák múlva is hidegek maradnak. Az ételeknél alapszabály, hogy olyan fogásokat vigyetek magatokkal, amelyek nem romlanak meg nagyon hamar.
Hoztunk is 4 szuper recept, íme:
SZENDVICS DELUXE
Hozzávalók 4 főre: 1 zacskó szeletelt magos kenyér, 1 db szívsaláta, 1 zacskó rukkola, 1 db répa, 1 csokor retek, 1 marék koktélparadicsom, 30 dkg pulykasonka, 20 dkg pulykakolbász, vaj, só, bors, mustár, ketchup, majonéz. Az elkészítés sem bonyolult, egyszerűen az alapanyagokból ízlés szerinti szendvicseket készítünk.
PULYKASONKÁS-KECSKESAJTKRÉMES KIFLI
Hozzávalók: 1 db leveles tészta, 1 ek kecskesajtkrém, 1 csomag szeletelt pulykamellsonka, 1 tojás
Elkészítés: A tésztából egy nagy kört vágunk ki, és megkenjük a sajtkrémmel. Ráhelyezzük a sonkát, és 4 cikkre vágjuk a kört. Kívülről befelé haladva feltekerjük a csíkokat, és megkenjük felvert tojással. 180 fokos sütőben 12 perc alatt aranybarnára sütjük.
PARMEZÁNOS PULYKA NUGGETS SALÁTÁVAL
Hozzávalók: 60 dkg pulykamell filé, 2 bögre házi zsemlemorzsa, 3 ek reszelt parmezán, só, bors, 1 csésze liszt, 2 tojás felverve, olaj a sütéshez.
Elkészítés: A húst falatnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A zsemlemorzsát elkeverjük a parmezánnal, tálba tesszük. A húst először lisztbe, majd tojásba, végül a parmezános morzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük. Salátát csomagolunk mellé az útra.
SONKÁS TORTILLA TEKERCSEK
Hozzávalók: 4 tortillalap, 1 csomag pulykamellsonka, római saláta, majonéz, fekete olajbogyó, paradicsom
Elkészítés: A tortillalapokat megkenjük majonézzel, beterítjük salátalevéllel, sonkával, vékonyra szelt paradicsommal, és feltekerjük.
Hozzászólás zárolva.