Tiramisu cannoli
A két tipikus olasz édesség, a cannoli és a tiramisu házasításával készült ez a mutatós és finom édesség.
Hozzávalók a cannolihoz (20 db):
25 g zsír
25 g eritrit
1 tojás
2 ek Marsala
1/2 tk kakaópor
1 csipet só
150 g liszt
1 kis tojás fehérje
Krémhez:
250 g mascarpone
90 g cukornak megfelelő édesítő (DW negyedannyit használtam)
250 ml habtejszín
1 tasak habfixáló
1-2 csepp vanília kivonat, vagy aroma
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és fóliába tekerve hűtőben kb 30 percet pihentetem.
Kiveszem a tésztát a hűtőből és kinyújtom 3-4 mm vastagságúra, majd köröket szaggatok. Olyan átmérőjű körökre van szükség, ami körbeéri a tésztacsövet és még van egy kis átfedés is. Rátekerem a cannoli formákra (itthon érdemes habroló formát beszerezni hozzá), a tészta szélét tojásfehérjével lekenem, hogy sütés közben ne jöjjön szét.
Az elkészült csöveket bő olajban pár perc alatt kisütöm, majd lecsepegtetem és porcukor helyettesítővel megszórom. A krémhez a tejszínhabot az édesítő harmadával összekeverem, majd a habfixálóval a tasakon szereplő leírás szerint habbá verem. A mascarponét a többi édesítővel a vaníliával és a tejszínhab harmadával robotgéppel jó alaposan összekeverem, majd a többi habot óvatosan hozzáadom, hogy ne törjem össze.
Fogyasztás előtt töltöm meg a csöveket a krémmel, majd kakaóporral megszórom a két végét. Azért fontos, hogy ne álljon a krém sokat a tésztába, mert a mascarpone nedvességtartalmától bepuhul, nem lesz olyan jó ropogós.
Hozzászólás zárolva.