Tojásos padlizsán
Mikor először ajánlották ezt a receptet nem akartam kipróbálni, túl egyszerűnek tűnt. De itt nagyon igaz, hogy egyszerű és nagyszerű. Kezdő szakácsoknak is merem ajánlani, hiszen szinte képtelenség elrontani!
Hozzávalók 2 személyre:
2 közepes padlizsán
2 tojás fehérje
só
olaj a sütéshez
A mártogatóshoz:
1 vagy 2 gerezd fokhagyma
2 dl natúr joghurt
A padlizsánt szokásos módon szeleteljük, sózzuk, pihentetjük, majd leitatjuk róla a levet. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben és a felvert tojásfehérjébe mártott padlizsn szeleteket aranybarnára sütjük.
A mártogatóshoz a lereszelt vagy fokhagymanyomón préselt fokhagymát belekeverjük a joghurtba. Ezt érdemes először elkészíteni, mert jót tesz neki, ha áll egy kicsit.
Amilyen egyszerű olyan finom étel. Sütni sokáig tart ugyan, de cserébe elronthatatlan és könnyű vacsinak vagy nassolni egy mulatságra tökéletes.
Hozzászólás zárolva.