Facebook hozzászólás
440

Töltött csirke párolt zöldséggel  

A csirkehús mindig, minden alkalomra jó választás, ünnepi fogásnak éppúgy, mint egy ilyen egyszerű, gyorsan elkészíthető hétköznapi étkezésre.

Töltött csirkerolád, Kép: Kandikó Éva
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
2 db csirkemell filé
1 csomag snidling
8 db Medve sajt
friss bazsalikom

fehér bors
30 dkg szeletelt bacon
a körethez különféle zöldségek, amiket szeretünk

Elkészítés:
A csirkemell filéket úgy vágjuk keresztben félbe, hogy kiterítve kéttenyérnyi húsdarabokat kapjunk. Kicsit ki is klopfolhatjuk. A sajtokat villával összenyomjuk, belekeverjük az apróra vágott snidlinget és bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk. Kenjük meg a sajtos töltelékkel a hússzeleteket, göngyöljük fel, majd mindegyiket burkoljuk be szalonna szeletekbe. A csomagokat helyezzük vékonyan kiolajozott sütőlapra, és 180 fokon 40-45 perc alatt süssük puhára. A körethez való zöldségeket kevés olajon puhára pároljuk, sózzuk, borsozzuk.

Sajttal, sonkával töltött csirkemell
Sok család kedvenc hétvégi, ünnepi étele a rántott csirkemell, amit néha felturbózhatunk sajttal, sonkával is. Figyeljünk rá oda, hogy a húst ilyenkor klopfoljuk jó vékonyra, hogy könnyen átsüljön.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!