Töltött cukkini bolognai módra
A zöldségrajongóknak és az olaszos ízek kedvelőinek ajánljuk ezt a könnyed egy tál ételt. Tésztával már ismerős a recept, de tökkel, cukkinivel kicsit diétásabb, de nagyon finom ez a variáció.
Hozzávalók:
- 70-80 deka cukkini
- 20 deka darált hús
- 30 deka sűrített paradicsom
- 1/2 deci olíva olaj
- 15 deka vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 deka reszelt sajt
- 1 kávéskanál ételízesítő (vagy só, bors)
- 1/2 kávéskanál őrölt oregano,
- 1/2 kávéskanál bazsalikom
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, a darált húst, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Fokhagymával, fűszerekkel ízesítjük, majd a tűzről levéve belekeverünk szépen fokozatosan 1 evőkanál zsemlemorzsát.( semmiképp egyszerre) A tököt (cukkinit) ketté vágjuk, a héját rajtahagyjuk, és a magoktól megtisztítjuk . Tűzálló edénybe sütőpapírra tesszük, meglocsoljuk pici olíva olajjal, majd megtöltjük a töltelékkel. kb 18o fokon előmelegített sütőben 2o percig sütjük. (Vigyázzunk, hogy a tök ne süljön túl!) A sütőből kivéve rárakjuk a reszelt sajtot, és 5 percre visszatoljuk a melegre, hogy ráolvadjon. Igazán finom és különleges vacsora lesz belőle.
Ha egy gyors levest is szeretnél mellé, akkor ezt a nagyi készítette rongyos levest ajánljuk!
Hozzászólás zárolva.