Töltött karalábé
Sokaknak nem tűnnek elég zsengének azok a nagyfejű karalábék, amiket a piacon kapni lehet. Pedig azok, és tölteni csak ezek jók. A látszat ellenére nem bonyolult ez a recept, s nem is vesz túl sok időt igénybe.
Hozzávalók 4 személyre:
10 karalábé
60 dkg darált hús
2 tojás
1 szemle
1 tejföl
1 nagy csokor petrezselyem
só, bors paprika
Elkészítése:
A karalábékat megtisztítjuk. 8 darabnak a közepét jól kivájjuk. A kivájt részeket és a 2 egész karalábét hosszúkás, nem túl vékony csíkokra vágjuk.
A darált húsból elkészítjük a tölteléket: egy nagyobb tálba a darált húst összedolgozzuk a vízbe áztatott és jól kifacsart zsemlével, a 2 egész tojással, sóval borssal, piros paprikával jól beízesítjük. Megtöltjük vele a kivájt karalábékat.
Egy nagyobb lábasba beállítjuk a töltött karalábékat, köré szórjuk a felvágott karalábét, majd felengedjük annyi vízzel, hogy legalább a karalábék közepéig érjen. Mokkáskanálnyi sóval megsózzuk. Lassú tűzőn, fedő alatt megpároljuk. Kb. 40 perc kell a pároláshoz, de úgy ellenőrizhetjük hogy puha-e, hogy húsvillával óvatosan beleszúrunk a karalábékba és a töltelékbe.
Ha megpuhult, akkor a töltött karalábékat óvatosan kiszedjük egy tálra. A tejfölbe belekeverünk 2 csapott kanál lisztet és az apróra vágott petrezselymet, majd ezzel behabarjuk a lábasban maradt, darabolt karalábét, és felforraljuk. Ha sűrű lenne, nyugodtan hígítsuk vízzel, s ha kell, ízesítsük még sóval. Visszatesszük a töltött karalábét és azzal is egyszer összeforraljuk. Már tálalhatjuk is.
Hozzászólás zárolva.