Töltött karalábé 2.
Ismét töltünk, ám ez a recept, amit Ivettől kaptunk egy kicsit más, mint az előző. Választhatunk, ki hogy szereti. Egészen más töltelékkel készül mint a másik mai receptünk,
8 közepes karalábé
· 40 dkg darált sertéshús
· 1 csokor petrezselyem
· só
· 1 zsemle
· bors
· 6 dkg vaj
· 5 dkg vöröshagyma
· 4 dkg liszt
· 1 tojás
· 2 dl tejszín
· kevés csontlé
Elkészítés:
Meghámozzuk a karalábét, a leveleit metéltre, a tetejét, alját pedig egyenesre vágjuk, s karalábéfúróval üregesre fúrjuk.
A töltelékhez a beáztatott zsemlét kicsavarjuk, eldolgozzuk a darált hússal, a tojással, sóval, borssal, a kevés vajon üvegesre párolt vöröshagymával és a finomra vágott petrezselyemzölddel. Ezt a masszát betöltjük a karalábékba, majd tűzálló tálba tesszük. Mellérakjuk a metéltre vágott leveleket, a többi karalábédarabot, s kevés csontlé aláöntésével készre pároljuk.
Ha a karalábé megpuhult, kiemeljük őket, és a levet vajas-petrezselymes világos rántással besűrítjük. Ízlés szerint tejszínt, sót, cukrot adunk még hozzá. Ebbe visszarakjuk a karalábékat, és tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.