Facebook hozzászólás
86

Töltött lecsó

Rendszeres olvasónktól kaptuk ezt a remek receptet. Lecsó is meg nem is, mi biztos ki fogjuk próbálni ezt az ételt, amit Ildikó dédnagymamájától tanult.

Hozzávalók:
-1 kisebb fej fejes káposzta
-1 kg paradicsom
-1 kg paprika
-1 nagy fej vöröshagyma
-1 nagy pohár tejföl
-60 dkg darált hús
– 1 db tojás
-pici rizs
– só, bors, pirospaprika,olaj

elkészítése:
A káposztát kis csíkokra vágom, torzsája nem kell, a paradicsomot, paprikát is kisebb darabokra vágom (kockára, csíkokra).
A vöröshagymát apróra vágom, olajon megdinsztelem. Mehet hozzá, a paprika, bors (pont mint a pörköltnél) Erre mehet a felvágott káposzta fele, a paprika és paradicsom fele.
A darált húst összekeverem 1 tojással, pici só, bors paprika és kevés rizzsel. Majd kis gombócokat formálok belőle. Ezt hozzá teszem az alaphoz, majd befedem a maradék felvágott paradicsom, paprika és káposztával. Kevés vizet öntök rá, de épp csak ellepje, talán kevesebbet is mert ahogy fő összeesik. Elkezdem főzni. Mikor megfőtt, puha a gombóc és a káposzta is kb. 1-1,5 óra, akkor a tejfölt elkeverem 1 ek lisztel, és behabarom vele az ételt, egyet rottyantok még rajta és kész.
Ezt a receptet a dédnagymamámtól tanultam nagyon szeretjük.Én még jobban ha kihűlt.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 455

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!