Töltött paprika light – az alakformáló
A töltött paprikát most darál pulykahússal, barna rizzsel és frissen főzött paradicsomból készítettük. A burgonyát most kifelejtjük mellőle, így barátságosan diétás, alakformáló egytál ételünk lesz ma. vacsorára.
Hozzávalók : 4 főre
- 3 ek cukor
- 1 fej hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csipet bors
- 1 db tojás
- 1 tk só
- 1 ek olaj
- 40 dkg darált pulykahús
- 6 dkg barna rizs
- 6 db tv paprika
- 80 dkg passzírozott paradicsom
Elkészítés:
A barna rizst kb. 25 perc alatt félig puhára főzzük, lehűtjük.
Megtisztítjuk a paprikákat, eltávolítva a szárát és a magokat. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk.
Egy tálban összekeverjük a darált húst a hagymával, rizzsel, tojással. A masszát beletöltjük a paprikákba, ami kimarad, abból gombócot formálunk. A passzírozott paradicsomot beleöntjük egy lábosba, hozzáadjuk a cukrot,beletesszük a paprikákat, gombócot, és kb. 30 perc alatt közepes lángon készre főzzük.
Ha közben egy kis sütit is megkívántál, kattints ezért a diétás muffinért!
Hozzászólás zárolva.