Töltött paradicsom
Ismerős az a helyzet, amikor a szuper fincsi fogásból maradt, de másnap már senki nem kívánja? Ott a kérdés, mi legyen a maradékkal? Ilyenkor jöhetnek a remek étel újrahasznosítási ötletek. Én szabályszerűen örülök neki, amikor ilyen feladat vár rám, hiszen ilyenkor bedobhatom a kreativitásom, ezt azt összedobálok és egy új étel születik belőle.
Hozzávalók:
8 db nagyobb paradicsom
kb 1-2 adag rizottó, ez nálam most a garnélás rizottó volt
1 teáskanál vaj
1 evőkanál zsemlemorzsa
Húst most nem tettem bele, mert nálunk köretként működött ezúttal, de ahogy említettem, egy kevés hallal, vagy sajttal, hússal főétel varázsolható belőle.
Elkészítése:
Egy tepsit kivajazok és morzsával megszórom, ezt ki lehet váltani alufóliával is. Egyébként utólag rájöttem, hogy a fólia is simán elég lett volna.
A paradicsomok tetejét levágom, ez lesz majd a kalapja, amit sütéshez visszateszek a tetejére. Egy kanál, vagy gömbvájó segítségével kivájom a paradicsom húsát, majd beletöltöm a rizottót.
A paradicsomok méretétől függ persze, hogy mennyi rizs fog beleérni. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütöm. Kata többi reeptjét itt találod.
Hozzászólás zárolva.