Facebook hozzászólás
405

Töltött paradicsom

Ismerős az a helyzet, amikor a szuper fincsi fogásból maradt, de másnap már senki nem kívánja?  Ott a kérdés, mi legyen a maradékkal? Ilyenkor jöhetnek a remek étel újrahasznosítási ötletek. Én szabályszerűen örülök neki, amikor ilyen feladat vár rám, hiszen ilyenkor bedobhatom a kreativitásom, ezt azt összedobálok és egy új étel születik belőle.

Töltött paradicsom, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók:
8 db nagyobb paradicsom
kb 1-2 adag rizottó, ez nálam most a garnélás rizottó volt
1 teáskanál vaj
1 evőkanál zsemlemorzsa
Húst most nem tettem bele, mert nálunk köretként működött ezúttal, de ahogy említettem, egy kevés hallal, vagy sajttal, hússal főétel varázsolható belőle.

Elkészítése:
Egy tepsit kivajazok és morzsával megszórom, ezt ki lehet váltani alufóliával is. Egyébként utólag rájöttem, hogy a fólia is simán elég lett volna.
A paradicsomok tetejét levágom, ez lesz majd a kalapja, amit sütéshez visszateszek a tetejére. Egy kanál, vagy gömbvájó segítségével kivájom a paradicsom húsát, majd beletöltöm a rizottót.
A paradicsomok méretétől függ persze, hogy mennyi rizs fog beleérni. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütöm. Kata többi reeptjét itt találod.

Sáfrányos rizottó
Mi kell a jó rizottóhoz? Elsősorban erre a célra megfelelő rizs (Arborio, Carnaroli vagy Baldo), finom alaplé, jó bor és egy percre meg nem álló fakanál. És aztán indulhat a kavarás!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!