Töltött, rántott palacsinta
Gyors vacsorának semmiképp nem nevezném, és bár van benne hús, nem is a húsétel kifejezés jut róla eszembe. No de végül is nem kell mindent kategóriákba préselni. Nálunk ez abszolút ünnepi, vendégváró étel, egyrészt a főtt, füstölt tarja ára miatt, amiből azért minél öbb van benne, annál jobb, másrészt a kicsit hosszadalmas előkészületek miatt. Hétköznapokon csak álmodozunk róla…
Hozzávalók:
12 db palacsinta, cukrot ne tegyünk a tésztájába
30 dkg főtt, füstölt tarja
néhány evőkanál tejföl
só, bors
és a panírozás kellékei: liszt, tojás, prézli
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Megsütjük a vékony palacsintákat. Legjobban akkor járunk, ha előző nap életünk párja a gyerekeknek ezzel kedveskedett, és maradt néhány darab palacsinta. De ha nem vagyunk ilyen szerencsések, akkor bizony álljunk neki palacsintát sütni! Előtte, közben, vagy ahogy adódik, ledaráljuk a füstölt tarját, és tejföllel, borssal krémet alkotunk belőle. Méghozzá olyan krémet, ami nem folyós, ugyanakkor könnyedén kenhető. Ezzel a krémmel megkenjük a palacsintákat, majd kétoldalt behajtjuk, majd feltekerjük őket. Akkor jó, ha a tekercsek megfelelően strammnak bizonyulván nem akarnak szanaszét bomlani, hanem könnyen kezelhetőek, már ami a panírozást illeti. A szokásos módon panírozunk, majd bő, forró olajban szép barnára sütjük a hengerkéket. Majonézzel szoktam tálalni, elvetemülten nagyétkűek rizst is kaphatnak hozzá, ha nagyon követelőznek. A tölteléken lehet variálni, lehet bele gombakrémet gyártani például, párolt zöldség besamellel kissé megkötve szintén alkalmas lehet tölteléknek. Legjobban majonézes kukorica salátával szeretjük.
Hozzászólás zárolva.