Facebook hozzászólás
468

Tormás tojáskrémmel töltött sonkatekercs tavaszi friss salátával

Sonkatekercset sokan csak bolti változatban eszünk. Pedig nem bonyolult elkészíteni, és sokkal, de sokkal finomabb a házi változat! Lehet többféleképpen is! Remek és gyors vendégváró!

 

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

Hozzávalók
8 vékony szelet sonka (diétázóknak pulykamellből)
2 tojás
1 teáskanál ecetes torma
petrezselyemzöld
1 közepes fej fejes saláta
3 retek
1 közepes szál sárgarépa
2 közepes szál újhagyma
2 teáskanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
őrölt fehér bors
1 evőkanál citromlé

Elkészítése
A tojásokat keményre főzzük, majd áttörjük, összedolgozzuk az ecetes tormával, és a petrezselyemzölddel ízesítjük. Aki igényli, kevés sót is tehet hozzá. A tojásos tölteléket a sonkaszeletek közepére halmozzuk, majd a sonkát feltekerjük, és fogvájóval rögzítjük.
A salátához a megtisztított alapanyagokat tetszés szerint összevágjuk. Az olívaolajból, a zúzott fokhagymából, borsból és citromléből salátaöntetet készítünk, ezzel öntjük le a zöldségeket. (Forrás: OÉTI)

Életforma-tippek

A sonkába a töltelék mellé beletekerhetünk egy-egy kaliforniaipaprika-szeletet is.
A töltelék lehet zöldfűszeres túrókrém vagy bármilyen zöldségkrém  is
A salátához készíthetünk kefires öntetet is friss tavaszi fűszerekkel (petrezselyemzöld, kapor, tárkony).


További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

Ha szendvicset vagy akár sonkatekercset készítünk, sok apróság segíthet a kínálásban. Ilyen lehet a szendvicspálcika. Nem nagy ügy, de jó, ha van.
Az Életforma Shopban egyébként sokféle okos partikelléket találhatsz!
a

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!