Facebook hozzászólás
559

Török kebab bulgurral

Egy régóta tervezett vágyam teljesült már, ugyanis nagy rajongója vagyok a török konyhának, itthon azonban még nem csináltam. Ezúttal kebabot készítettem, fele bárány, fele borjúhúsból. Azt kell mondanom, hogy bombasiker lett, most ugyan csak ketten ettük, biztos vagyok benne, hogy visszatérek még  a témára, például egy nyári grill partira remek ötlet lesz majd.

Kebab bulgurral, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók:
a kebabhoz:
250 g darált báránycomb
250 g darált borjúcomb
2 tk olívaolaj
1/2 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk fűszerpaprika
1/2 tk füstölt fűszerpaprika
1 tk őrölt koriander
1 tk római kömény
1 tk. bors
1 tk só
1 tk sumac (szömörce, közel-keleti delikát üzletben megtalálható, de el is hagyható)
1/2 tk szódabikarbóna
a körethez:
bulgur
1csapott evőkanál fűszerpaprika
1 közepes fej vöröshagyma

2,5 dl alaplé
a tálaláshoz:1 csésze joghurt, 1/2 citrom leve, paradicsom, menta, csípős, vagy édes paprikakrém

Elkészítése:
A húst a fűszerekkel, az apróra vágott vöröshagymával és a fokhagymával összegyúrom, majd lefedve egy éjszakán át hűtőben hagyom állni. Sütés előtt egy órával kiveszem a hűtőből, hogy szoba hőmérsékletű legyen. Ez azért fontos, mert ha túl hideg a hús, a hirtelen hő hatására több nedvességet ad ki magából. A kezemmel kb 15 cm hosszú rudakat formázok, és grill serpenyőben közepes hőmérsékleten megsütöm mindkét felén.
A körethez a hagymát apróra vágom, olívaolajon megfuttatom, amíg megpuhul, majd mehet hozzá a paprika és a só. Hozzáadom a bulgurt, felöntöm az alaplével, így főzöm, amíg megpuhul.

A joghurtot citromlével összekeverem, majd tálalom a bulgur és a kebab mellé, végül apróra vágott friss mentával megszórom.

Kata blogján még több receptet találtok.

Édes bulgur gyümölcsökkel és mazsolával
Egy nagyon egyszerű, pillanatok alatt elkészíthető étel, amely desszertként, főételként egyaránt fogyasztható, maradék bulgurból is elkészíthető, de az elkészítéshez használhatunk kölest, kuszkuszt, gerslit, quinoát, rizst, hajdinát is.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!