Tortellini leves
Egyszerűen elkészíthető, melengető leves, ahogy az angolok mondanák: comfort food. És valóban, a komfortérzetünkön igen sokat javít, főleg hideg napokon, de színeivel is képes felidézni a nyarat. Ha tartunk otthon a hűtőben kész tortellinit, bármikor hozzányúlhatunk a készletekhez.
Hozzávalók:
400 gramm darabolt paradicsom konzerv
400 gramm fehérbab konzerv
20 dkg borsó
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
500 ml csirke alaplé (vagy víz)
tortellini
oregánó
só
bors
bazsalikon
reszelt parmezán
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, egy kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fél karikára vágott répát és a borsót is, néhány percig együtt dinszteljük. Beleöntjük az edénybe a paradicsomot és a húslevest, felforraljuk, majd beledobjuk a lébe a babot. Sózzuk, borsozzuk a levest, teszünk bele ízlésünknek megfelelő mennyiségű oregánót. Végül beletesszük a tortelliniket is, és a csomagolásán található előírásnak megfelelő idő alatt készre főzzük.
Tálaláshoz bazsalikom (én most pasztát használtam, nagyon hasznos termék, mindig kéznél van a csodás ízű bazsalikom így) és reszelt parmezán elengedhetetlen kellék.
Hozzászólás zárolva.