Facebook hozzászólás
1 090

Túrófánk nagymamám szakácskönyvéből

Nagyon szeretjük a túrófánkot, több receptem is van hozzá, de ez a kedvenc, amit nagymamámtól örököltem. Nyáron is elkészíthető, egy jó fejtettbableves utáni fogásnak egyszerűen tökéletes.

Túrófánk nagymamám szakácskönyvéből, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
25 dkg liszt
20 dkg vaj
25 dkg tehéntúró
2 tojás sárgája
kevés só
fél csomag sütőpor
12 dkg cukor

Elkészítés:
A lisztet eldörzsöljük a vajjal, hozzáadjuk az áttört túrót, a tojást, sőt, sütőport, cukrot. A jól összegyúrt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, ízlésünknek megfelelő formára vágjuk, ki is szaggathatjuk pogácsaszaggatóval, majd forró zsiradékban megsütjük. Lekvárral, vanília öntettel kitűnő.

 

Túrógombóc zabpehellyel
Inzulinrezisztenseknek és cukorbetegeknek kerülniük kell a fehér lisztet, darát, de egy kis leleménnyel azok is lecserélhetők okos szénhidrátokra. Próbáld ki egészséges receptünket te is!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!