Facebook hozzászólás
468

Túrógombóc

Egyszerű és olcsó alapanyagokból is készülhet remek fogás, talán a legjobb példa erre a túrógombóc. Ügyelni kell a dara mennyiségére, ha túl sok, nagyon megkeményíti a gombócunkat. Segít még könnyedebbé tenni a tésztát a felvert tojásfehérje.

Túrógombóc, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
2 tojás
1 tojásfehérje
15 dkg búzadara
5 dkg liszt
csipet só
a tálaláshoz tejföl, porcukor

Elkészítés:
A túrót villával áttöröm, hozzákeverem a tojásokat, a búzadarát, lisztet, sót, végül a keményre felvert tojásfehérjét. Nekem most volt annyi időm, hogy reggeltől estig a hűtőben pihentessem. Forró vízben kifőztem a gombócokat, nem kell nekik sok idő, csak míg feljönnek a víz színére. Tejföllel, porcukorral tálaltam.

Sütőben sült túrógombóc
Túrógombóc de lux. Mert ez a változat nemcsak az elkészült túrógombóc mellé kínál tejfölt, hanem egyenesen édes tejfölben süti meg a gombócokat. Izgalmas megoldás!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!